Постови

SALATA SA PILETINOM

Слика
Potrebni sastojci: 1 pile; 1 narandza; 2 kajsije; 2 spargle; 100g boranije; 1 glavica crnog luka; 1 paradajz; 100g pecuraka; 100g belog pasulja; 2 kasike paradajz pirea; 200g majoneza; 100g kisele pavlake; 1 kasika konjaka; 1 kasika majorana; So; Biber. Priprema: Pile ispeci, skinuti meso s kostiju i kozicu i iseci na manje parcice. Dodati kuvani pasulj i boraniju, blansirane pecurke, kuvanu sparglu, iseckani luk, majoran, so, biber (promesati). Paradajz iseckati na kriske ili kockice, banane na kolutove, oljustene kajsije na kriske, narandzu na kockice i dodati masi. Preliti mesavinom majoneza, pavlake, paradajz pirea i konjaka. Sve promesati i ostaviti u frizider do sluzenja da stoji.

BELO MESO U KISELOM MLEKU

Слика
Potrebni sastojci: 1kg belog mesa u sniclama; 2 case kiselog mleka; 2-3 kisela krastavca; Brasno; So. Priprema: Snicle istuci, posoliti i ostaviti da odstoje 15 minuta. Svaku uvaljati u brasno i prziti na toplom ulju. Kada se sve isprzi sve ih vratiti u tiganj, dodati naseckane krastavce i dve case kiselog mleka. Poklopiti, iskljuciti sporet i ostaviti ih jos malo na toplom. Sluziti uz pomfrit ili neko povrce po zelji.

BRZI MEDENJACI

Слика
Potrebni sastojci: 1 jaje; 12 kasika soka od paradajza; 12 kasika ulja; 12 kasika secera; 12 kasika meda; 650g brasna; 1 kasicica sode bikarbone; 1 kasicica praska za pecivo; 1 kasicica cimeta. Priprema: Sve se umesi zajedno. Testo treba da bude meko kao za lenju pitu, ali da se ne lepi za prste. Razviti debljine 1cm, vaditi medenjake i slagati u pleh. Ostaviti da odstoji 10 minuta. Peci na temperaturi od 150 stepeni oko 20 minuta dok ne porumene. Ne treba da budu tvrdi, kada ih izvadite iz rerne ocvrsnuce kada se ohlade.