POSNI PASULJ NA VODI
Potrebni sastojci:
500g belog pasulja;
1 glavica crnog luka;
3 sargarepe;
1 crvena paprika;
1 cen belog luka;
2 kasicice soli;
1 kasicica suvog biljnog zacina;
1 manji komad paskanata.
Za zaprsku:
2 krompira;
1 puna kasika brasna.
Priprema:
Pasulj preko noci ostaviti da stoji u vodi. Zatim ga sutradan staviti na sporet da voda prokljuca, tu vodu baciti i sipati novu. Pripremiti ostale sastojke za kuvanje. Papriku, crni luk, paskanat, beli luk u dve sargarepe iseckati, jednu sargarepu izrendati na sitnije rende. Sve to staviti u manju serpu i dodati jednu solju vode, staviti suvi biljni zacin i dinstati 10-ak minuta. Sipati izdinstano povrce u serpu sa pasuljem. Kuvati oko sat i po tj. dok se pasulj ne skuva. Na kraju kuvanja zaciniti po ukusu. Dok se pasulj kuva krompir obariti u slanoj zacinjenoj vodi. U dublju posudu ispasirati krompir dodati kasiku brasna i dobro promesati. Dodavati postepeno vodu u kojoj se kuvao krompir dok se ne dobije kasasta smesa, tj. zaprska.
Zaprziti pasulj i kuvati jos 10-ak minuta na tihoj vatri. Na kraju mozete dodati malo bibera za lepsi ukus.
500g belog pasulja;
1 glavica crnog luka;
3 sargarepe;
1 crvena paprika;
1 cen belog luka;
2 kasicice soli;
1 kasicica suvog biljnog zacina;
1 manji komad paskanata.
Za zaprsku:
2 krompira;
1 puna kasika brasna.
Priprema:
Pasulj preko noci ostaviti da stoji u vodi. Zatim ga sutradan staviti na sporet da voda prokljuca, tu vodu baciti i sipati novu. Pripremiti ostale sastojke za kuvanje. Papriku, crni luk, paskanat, beli luk u dve sargarepe iseckati, jednu sargarepu izrendati na sitnije rende. Sve to staviti u manju serpu i dodati jednu solju vode, staviti suvi biljni zacin i dinstati 10-ak minuta. Sipati izdinstano povrce u serpu sa pasuljem. Kuvati oko sat i po tj. dok se pasulj ne skuva. Na kraju kuvanja zaciniti po ukusu. Dok se pasulj kuva krompir obariti u slanoj zacinjenoj vodi. U dublju posudu ispasirati krompir dodati kasiku brasna i dobro promesati. Dodavati postepeno vodu u kojoj se kuvao krompir dok se ne dobije kasasta smesa, tj. zaprska.
Zaprziti pasulj i kuvati jos 10-ak minuta na tihoj vatri. Na kraju mozete dodati malo bibera za lepsi ukus.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.