ORIGINALNA SOPSKA SALATA
Sopska salata potice iz davne 1956 godine, izmislili su je profesionalni kuvari iz bugarskog drzavnog hotelskog preduzeca "Balkanturist" koji su radili u restoranu Cernomorec u odmaralistu "Druzbe" (danas poznato kao Sveti Konstantin i Elena).
Potrebni sastojci:
400g paradajza;
250g krastavaca;
1 zelena pecena paprika:
1 glavica crnog ili crvenog luka;
200g kravljeg sira;
1/2 veze sitno seckanog persuna;
Sirce;
Ulje;
So;
Masline.
Za ukras:
Zelena peprika;
Seckani persun.
Priprema:
Oljustite krastavac i isecite ga, paradajz operite i takodje isecite na trake ili kolutove, papriku i luk takodje isecite na kolutove i seckani persun.
Prebacite u posudu i dodajte so, ulje i sirce po ukusu.
Promesajte salatu, obilno pospite reendanim kravljim sirom, seckanim persunom, zelenom paprikom i maslinama.
Sopska salata se moze jesti i samostalno kao predjelo.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.