ORIGINALNA SOPSKA SALATA

Sopska salata potice iz davne 1956 godine, izmislili su je profesionalni kuvari iz bugarskog drzavnog hotelskog preduzeca "Balkanturist" koji su radili u restoranu Cernomorec u odmaralistu "Druzbe" (danas poznato kao Sveti Konstantin i Elena). 

Potrebni sastojci:

400g paradajza;
250g krastavaca;
1 zelena pecena paprika:
1 glavica crnog ili crvenog luka;
200g kravljeg sira;
1/2 veze sitno seckanog persuna;
Sirce;
Ulje;
So;
Masline.

Za ukras:
Zelena peprika;
Seckani persun.

Priprema:

Oljustite krastavac i isecite ga, paradajz operite i takodje isecite na trake ili kolutove, papriku i luk takodje isecite na kolutove i seckani persun.
Prebacite u posudu i dodajte so, ulje i sirce po ukusu. 
Promesajte salatu, obilno pospite reendanim kravljim sirom,  seckanim persunom, zelenom paprikom i  maslinama.

Sopska salata se moze jesti i samostalno kao predjelo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI