CUFTE U PARADAJZ SOSU
Razni recepti cufti mogu se naci sirom Evrope i Azije, od Iberije i Svedske do indijskog potkontinenta.
U Srbiji i Bosni i Hercegovini se obicno prave od mlevene govedine ili mesanog mlevenog mesa.
U Hrvatskoj i Sloveniji se nazivaju polpete.
Potrebni sastojci:
1/2kg mlevenog mesanog mesa;
3-4 cena belog luka;
1 kasika zacina;
3-4 kasike prezli;
Malo bibera.
Brasno za valjanje cufti.
Sos:
1/2l kuvanog paradajza;
1 kasicica aleve paprike;
1 crni luk;
2-3 kasike brasna;
Soli po ukusu i malo secera (jedna ravna kafena kasika).
Priprema:
U mleveno meso stavite istisnuti beli luk, zacin, malo bibera i prezle. Sve zamesite i pravite cufte. Cufte uvaljajte u brasno i przite na ulju sa obe strane.
Sos: Iseckajte crni luk pa ga proprzite na ulju, dodajte alevu papriku, zatim kuvani paradajz i malo secera. Kuvati sos 15-20 minuta pa dodajte brasno (brasno razmutite sa malo vode). Kada bude skuvano, dodajte cufte i pustite jos par minuta da se krcka.
Cufte posluzite uz pire krompir, pirinac ili vec kako ko voli.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.