CUFTE U PARADAJZ SOSU

Razni recepti cufti mogu se naci sirom Evrope i Azije, od Iberije i Svedske do indijskog potkontinenta.  
U Srbiji i Bosni i Hercegovini se obicno prave od mlevene govedine ili mesanog mlevenog mesa. 
U Hrvatskoj i Sloveniji se nazivaju polpete. 

Potrebni sastojci:

1/2kg mlevenog mesanog mesa;
3-4 cena belog luka;
1 kasika zacina;
3-4 kasike prezli;
Malo bibera.
Brasno za valjanje cufti. 
Sos:
1/2l kuvanog paradajza;
1 kasicica aleve paprike;
1 crni luk;
2-3 kasike brasna;
Soli po ukusu i  malo secera (jedna ravna kafena kasika).

Priprema:

U mleveno meso stavite istisnuti beli luk, zacin, malo bibera i prezle. Sve zamesite i  pravite cufte. Cufte uvaljajte u brasno i  przite na ulju sa obe strane. 

Sos: Iseckajte crni luk pa ga proprzite na ulju, dodajte alevu papriku, zatim kuvani paradajz i malo secera.  Kuvati sos 15-20 minuta pa dodajte brasno  (brasno razmutite sa malo vode). Kada bude skuvano, dodajte cufte i  pustite jos par minuta da se krcka. 
Cufte posluzite uz pire krompir, pirinac ili vec kako ko voli.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI