JUNECI PAPRIKAS
Potrebni sastojci:
700g junetine;
1kg krompira;
2 glavice crnog luka;
1 sargarepa;
2 sveze paprike;
3 cena belog luka;
So;
Zacin;
Biber;
2 kasicice slatke mlevene paprike;
Lovorov list;
Ulje;
1l vode.
Priprema:
Iseckajte teletinu na kockice. Iseckajte sitno crni luk, sargarepu, izrendajte sargarepu, papriku iseckajte na kockice i iseckajte sitno beli luk. U serpi proprzite meso dvadeset minuta, zatim meso izvadite u posebnu posudu u ulju u kojem ste przili meso dodajte povrce koje ste prethodno pripremili, przite 10-15 minuta. Vratite meso unutra i sve sjedinite 5 minuta. Posolite. Dodajte 100ml vode, ubacite lovorov list, promesajte i kuvajte desetak minuta. Svaki put dolivajte po 100ml vode (ukupno 4 puta). Posle cetvrtog puta kada voda uvri dodajte 2 kasicice aleve paprike, krompir i 1l vode. Kuvajte sve zajedno 40 minuta. Zacinite paprikas po zelji. Kuvajte jos desetak minuta.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!