JUNECI PAPRIKAS

Potrebni sastojci:

700g junetine;
1kg krompira;
2 glavice crnog luka;
1 sargarepa;
2 sveze paprike;
3 cena belog luka;
So;
Zacin;
Biber;
2 kasicice slatke mlevene paprike;
Lovorov list;
Ulje;
1l vode.

Priprema:

Iseckajte teletinu na kockice.  Iseckajte sitno crni luk, sargarepu, izrendajte sargarepu, papriku iseckajte na kockice i iseckajte sitno beli luk.  U serpi proprzite meso dvadeset minuta,  zatim meso izvadite u posebnu posudu u ulju u kojem ste przili meso dodajte povrce koje ste prethodno pripremili, przite 10-15 minuta. Vratite meso unutra i sve sjedinite 5 minuta.  Posolite. Dodajte 100ml vode, ubacite lovorov list, promesajte i kuvajte desetak minuta. Svaki put dolivajte po 100ml vode (ukupno 4 puta). Posle cetvrtog puta kada voda uvri dodajte 2 kasicice aleve paprike,  krompir i  1l vode. Kuvajte sve zajedno 40 minuta. Zacinite paprikas po zelji. Kuvajte jos desetak minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI