BAKLAVA SA MAKOM

Evo jednog recepta iz mamine stare sveske. 
Recept vam prenosim onako kako je napisano.

3 belanca umutite sa 15 kasika secera, dodajte 3 zumanca, 1 casu (od kiselog mleka) ulja, 1 casu kiselog mleka, 1 prasak za pecivo. 

250g maka poparite prokuvanim mlekom i kada se ohladi spojite sa gornjim filom. 
1/2kg tankih kora (svaku drugu poprskajte uljem i filujte filom dok se sav fil ne utrosi). 

Pecenu baklavu prethodno isecenu na kocke sutradan zaliti vrucim sirupom. 
Sirup: 20 kasika secera prokuvati u 4dl vode.
Baklava se pece 25-30 minuta na 200 stepeni.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI