KIS SA SIROM I SUNKOM

Mere za sve je solja od 2,5dl.

Potrebni sastojci:
Kora:

1 solja brasna;
1 prstohvat soli;
75g putera;
2 kasike ledene vode.

Nadev:
1/2 solje punomasnog mleka;
1/2 solje kisele pavlake;
2 jajeta;
1 solja narendanog sira (trapist ili slicno);
1 solja kuvane sunke naseckane na kockice;
2 kasike narendanog parmezana;
Malo vlasca;
Po ukusu soli i bibera (samo pazljivo jer je parmezan dosta slan).

Priprema:

Prvo napraviti koru tako sto se dobro izmesaju svi sastojci i testo se stavi na dno posude.
Peci dok ne porumeni (oko 10 do 15 minuta) na 175 stepeni. Umesati sve sastojke za nadev.  Smanjiti temperaturu na 170 stepeni i peci jos 20 do 30 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI