KIŠ SA SIROM I ŠUNKOM
Kiš sa sirom i šunkom je savršen spoj jednostavnosti i bogatog ukusa. Ova rustična pita francuskog porekla idealna je za doručak, lagani ručak ili večeru, a uz salatu i čašu jogurta postaje kompletan obrok koji svi vole. Bilo da kuvate za goste ili želite nešto fino samo za sebe, ovaj kiš je uvek pravi izbor.
Potrebni sastojci:
Kora:
1 šolja brasna;
1 prstohvat soli;
75g putera;
2 kašike ledene vode.
Nadev:
1/2 šolje punomasnog mleka;
1/2 šolje kisele pavlake;
2 jajeta;
1 šolja narendanog sira (trapist ili slicno);
1 šolja kuvane šunke naseckane na kockice;
2 kašike narendanog parmezana;
Malo vlašca;
Po ukusu soli i bibera (samo pažljivo jer je parmezan dosta slan).
Priprema:
Prvo napravite koru tako što se dobro izmešaju svi sastojci i testo stavite na dno posude.
Pecite dok ne porumeni (oko 10 do 15 minuta) na 175 stepeni. Umešati sve sastojke za nadev.
Smanjiti temperaturu na 170 stepeni i pecite još 20 do 30 minuta.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!