BORANIJA BEZ MESA
Potrebni sastojci:
1kg boranije;
1 veca glavica crnog luka;
1 ravna kasika aleve paprike;
1,5 kasika brasna;
3-4 cena belog luka;
Ulje;
Zacini po ukusu.
Priprema:
Boraniju ocistite, isecite i operite ukoliko koristite svezu, a ukoliko koristite zamrznuto nije potrebno sve ovo.
Iseckajte crni luk, pa ga proprzite malo na ulju da dobije staklastu boju, zatim dodajte boraniju, nalijte vode toliko da prekrije boraniju. Kuvajte dok ne omeksa, ukoliko je potrebno dolivajte pomalo vode.
Kada je boranija mekana dodajte alevu papriku i sitno seckani beli luk, posolite i kuvajte jos malo.
Nakon toga razmutite 1,5 kasiku brasna sa malo vode, sipajte u boraniju, promesajte i zacinite po ukusu. Kuvajte jos desetak minuta i to je to.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!