BORANIJA BEZ MESA

Potrebni sastojci:

1kg boranije;
1 veca glavica crnog luka;
1 ravna kasika aleve paprike;
1,5 kasika brasna;
3-4 cena belog luka;
Ulje;
Zacini po ukusu.


Priprema:

Boraniju ocistite, isecite i operite ukoliko koristite svezu,  a ukoliko koristite zamrznuto nije potrebno  sve ovo. 

Iseckajte crni luk, pa ga proprzite malo na ulju da dobije staklastu boju,  zatim dodajte boraniju,  nalijte vode toliko da prekrije boraniju. Kuvajte dok ne omeksa, ukoliko je potrebno dolivajte pomalo vode. 

Kada je boranija mekana dodajte alevu papriku i sitno seckani beli luk, posolite i kuvajte jos malo.

Nakon toga razmutite 1,5 kasiku brasna sa malo vode, sipajte u boraniju,  promesajte i zacinite po ukusu. Kuvajte jos desetak minuta i to je to.  

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI