FASIRANE SNICLE U LEPINJAMA

Potrebni sastojci za fasirane snicle:

1/2kg mesanog mlevenog mesa;
Vece parce hleba (natopljeno u mleku ili vodi);
1 glavica crnog luka;
Malo persuna;
2 kasicice vegete;
50ml kisele vode;
1 kasicica praska za pecivo ili sode bikarbone;
Malo bibera.





Priprema:

Crni luk nerendajte ili sitno iseckajte pa pomesajte sa mlevenim mesom, persunom, zacinom, hlebom, kiselom vodom, praskom za pecivo i biberom.
Dobro umesite da se svi sastojci sjedine.  
Podelite na 4 loptice i ostavite u frizider na 3 sata.
Snicle rastanjite izmedju dva sloja papira za pecenje.  
Przite ih kratko na ulju sa jedne i druge strane.

Potrebni sastojci za lepinje:

1 casa jogurta;
10 kasicica secera;
2 jaja;
2 kasicice suvog kvasca;
3,5 solje brasna;
3 kasike ulja;
1 kasika sirceta. 



Priprema:

U posudi pomesajte jogurt, kasicicu secera, suvi kvasac i 4 kasike brasna.  Dobro zamesite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preostali secer,  so i jaja. Dobro promesajte,  pa dodajte prosejano brasno,  ulje i sirce. 
Umesite testo. 
Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frizideru 12 sati. 
Nakon toga izvadite iz frizidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata. 
Napravite 4 loptice, poredjajte ih na pleh oblozen papirom za pecenje,  malo ih pritisnite , odnosno oblikujte u lepinje i pecite na 185 stepeni oko 20-25 minuta u zavisnosti od rerne. 
Od ovog testa mozete praviti hleb, slatka testa...

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI