FASIRANE SNICLE U LEPINJAMA
Potrebni sastojci za fasirane snicle:

1/2kg mesanog mlevenog mesa;
Vece parce hleba (natopljeno u mleku ili vodi);
1 glavica crnog luka;
Malo persuna;
2 kasicice vegete;
50ml kisele vode;
1 kasicica praska za pecivo ili sode bikarbone;
Malo bibera.
Priprema:
Crni luk nerendajte ili sitno iseckajte pa pomesajte sa mlevenim mesom, persunom, zacinom, hlebom, kiselom vodom, praskom za pecivo i biberom.
Dobro umesite da se svi sastojci sjedine.
Podelite na 4 loptice i ostavite u frizider na 3 sata.
Snicle rastanjite izmedju dva sloja papira za pecenje.
Przite ih kratko na ulju sa jedne i druge strane.
Potrebni sastojci za lepinje:
1 casa jogurta;
10 kasicica secera;
2 jaja;
2 kasicice suvog kvasca;
3,5 solje brasna;
3 kasike ulja;
1 kasika sirceta.

Priprema:
U posudi pomesajte jogurt, kasicicu secera, suvi kvasac i 4 kasike brasna. Dobro zamesite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preostali secer, so i jaja. Dobro promesajte, pa dodajte prosejano brasno, ulje i sirce.
Umesite testo.
Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frizideru 12 sati.
Nakon toga izvadite iz frizidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata.
Napravite 4 loptice, poredjajte ih na pleh oblozen papirom za pecenje, malo ih pritisnite , odnosno oblikujte u lepinje i pecite na 185 stepeni oko 20-25 minuta u zavisnosti od rerne.
Od ovog testa mozete praviti hleb, slatka testa...
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!