FASIRANE SNICLE U LEPINJAMA
Potrebni sastojci za fasirane snicle:
1/2kg mesanog mlevenog mesa;
Vece parce hleba (natopljeno u mleku ili vodi);
1 glavica crnog luka;
Malo persuna;
2 kasicice vegete;
50ml kisele vode;
1 kasicica praska za pecivo ili sode bikarbone;
Malo bibera.
Priprema:
Crni luk nerendajte ili sitno iseckajte pa pomesajte sa mlevenim mesom, persunom, zacinom, hlebom, kiselom vodom, praskom za pecivo i biberom.
Dobro umesite da se svi sastojci sjedine.
Podelite na 4 loptice i ostavite u frizider na 3 sata.
Snicle rastanjite izmedju dva sloja papira za pecenje.
Przite ih kratko na ulju sa jedne i druge strane.
Potrebni sastojci za lepinje:
1 casa jogurta;
10 kasicica secera;
2 jaja;
2 kasicice suvog kvasca;
3,5 solje brasna;
3 kasike ulja;
1 kasika sirceta.
Priprema:
U posudi pomesajte jogurt, kasicicu secera, suvi kvasac i 4 kasike brasna. Dobro zamesite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preostali secer, so i jaja. Dobro promesajte, pa dodajte prosejano brasno, ulje i sirce.
Umesite testo.
Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frizideru 12 sati.
Nakon toga izvadite iz frizidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata.
Napravite 4 loptice, poredjajte ih na pleh oblozen papirom za pecenje, malo ih pritisnite , odnosno oblikujte u lepinje i pecite na 185 stepeni oko 20-25 minuta u zavisnosti od rerne.
Od ovog testa mozete praviti hleb, slatka testa...
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.