PRZENICE
Pofezne, moca, bundas kenjer ili przenice su veoma ukusan dorucak-vecera u slucaju da vam je ostalo nesto starog hleba, a imate i koje jaje, pa malo mleka, pa sve to zamutite umocite hleb i pecete na vrelom ulju i jos kada na to namazete pekmez od sljiva i zalijete belom kafom, savrseno.
Nekada u davna vremena kada sam bila dete, kada je svaka ulica imala svoj lik, decu koja se druze i bake koje prave przenice. Sve te przenice licile su na bake koje ih prave. Po tome pamte deca koja su ostala tamo i ona koja su otisla u neku drugu novu ulicu u kojoj se ne zna da li iko vise pravi przenice.
Potrebni sastojci:
Hleb;
1,5dl mleka;
2 jaja.
Priprema:
Isecite hleb na kriske. Umutite jaja i mleko i dodajte malo soli. Hleb potopite u razmucena jaja. Stavite u tiganj sa zagrejanim uljem na umerenoj temperaturi, jer ako je jaka vatra mogu da izgore. Gotove przenice izvadite i stavite na papirni ubrus kako bi upio suvisnu masnocu. Sluzite po zelji.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!