PRZENICE

Pofezne,  moca, bundas kenjer ili przenice su veoma ukusan dorucak-vecera u slucaju da vam je ostalo nesto starog hleba,  a imate i koje jaje, pa malo mleka, pa sve to zamutite umocite hleb i pecete na vrelom ulju  i jos kada na to namazete pekmez od sljiva i zalijete belom kafom, savrseno. 
Nekada u davna vremena kada sam bila dete, kada je svaka ulica imala svoj lik, decu koja se druze i bake koje prave przenice.  Sve te przenice licile su na bake koje ih prave. Po tome pamte deca koja su ostala tamo i ona koja su otisla u neku drugu novu ulicu  u kojoj se ne zna da li iko vise pravi przenice.
Potrebni sastojci:

Hleb;
1,5dl mleka;
2 jaja.

Priprema:

Isecite hleb na kriske.  Umutite jaja i mleko i dodajte malo soli. Hleb potopite u razmucena jaja. Stavite u tiganj sa zagrejanim uljem na umerenoj temperaturi,  jer ako je jaka vatra mogu da izgore. Gotove przenice izvadite i stavite na papirni ubrus kako bi upio suvisnu masnocu.  Sluzite po zelji.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI