PRZENICE
Pofezne, moca, bundas kenjer ili przenice su veoma ukusan dorucak-vecera u slucaju da vam je ostalo nesto starog hleba, a imate i koje jaje, pa malo mleka, pa sve to zamutite umocite hleb i pecete na vrelom ulju i jos kada na to namazete pekmez od sljiva i zalijete belom kafom, savrseno.
Nekada u davna vremena kada sam bila dete, kada je svaka ulica imala svoj lik, decu koja se druze i bake koje prave przenice. Sve te przenice licile su na bake koje ih prave. Po tome pamte deca koja su ostala tamo i ona koja su otisla u neku drugu novu ulicu u kojoj se ne zna da li iko vise pravi przenice.
Potrebni sastojci:
Hleb;
1,5dl mleka;
2 jaja.
Priprema:
Isecite hleb na kriske. Umutite jaja i mleko i dodajte malo soli. Hleb potopite u razmucena jaja. Stavite u tiganj sa zagrejanim uljem na umerenoj temperaturi, jer ako je jaka vatra mogu da izgore. Gotove przenice izvadite i stavite na papirni ubrus kako bi upio suvisnu masnocu. Sluzite po zelji.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.