JABUKE U LISNATOM TESTU

Potrebni sastojci:

4 jabuke srednje velicine;
1/2 pakovanja lisnatog testa (200g);
1 kasika  suvog grozdja;
50g mlevenih oraha;
Malo cimeta;
2 kasike meda;
1 jaje;
Secer u prahu.
Priprema:

Jabuke oljustite i izdubite im sredinu. Pomesajte suvo grozdje,  orahe, med, cimet i time napunite jabuke. 
Lisnato testo odmrznite, ostanite oklagijom i isecite na 4 dela, pa na sredinu svakog dela testa stavite jabuku i pri vrhu stisnite prstima. Ivice testa namazite belancem. 
Premazati zumancem, posuti secerom u prahu.
Peci  30 minuta na 200 stepeni. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI