TALJATELE SA TARTUFIMA

Nekada testenine mogu biti veoma ukusno jelo, mogu biti i dosadne, mada uvek iznova posezemo za novim sosom. Jednom godisnje uzivamo u ovim jednostavnim jelima., koja se jako brzo spremaju za 15 minuta. Inace tartufi rastu i kod nas u pojedinim delovima Srbije, imaju specifican ukus i miris, mnogi ih obozavaju.
Potrebni sastojci:

400g taljatela  ili sirokih domacih rezanaca;
50g maslaca;
50g tartufa:
1dl pavlake za kuvanje;
1 dl vode;
3 cena belog luka;
Limun (par kapi);
1 dl belog vina;
Persun;
Biber;
Sir po zelji.

Priprema:

Skuvajte testeninu i ostavite na stranu. Maslac, vodu, vino i pavlaku sa belim lukom prokuvajte. Luk mozete izgnjeciti ili ga izvadite nakon sto ste prokuvali sos. Posolite, pobiberite, dodajte persun i procedjenu testeninu. Izmesajte i dodajte tanko narezane tartufe, pospite sa par kapi limuna i sir po zelji.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI