ZLATNA PASTRMKA

Pastrmka zivi po planinskim potocima i u jezerima i jedna je od najukusnijih i najboljih riba koji zive u slatkim vodama. Srebrnaste je boje, a na ledjima nosi nekoliko crvenih tackica.  Tezi od 1 do 4 kilograma.  Najbolje su i najukusnije pastrmke  koje se love u maju, junu i julu mesecu. Meso pastrmke veoma je lako za varenje. Pastrmke se mogu peci,  kuvati,  prelivati maslacem, uljem i kiselim mlekom.
Recept za pastrmke pecene u rerni:
Potrebni sastojci:

2 vece pastrmke;
1/2kg krompira;
5 ceri paradajza;
2 limuna;
So;
Biber;
1 cen belog luka;
Maslinovo ulje;
Malo persuna. 

Priprema:

Ocistite,  operite i osusite, a zatim dobro usolite pastrmke,  pa ih ostavite u frizider. 
U medjuvremenu iseckajte cen belog luka i persun, iscedite u to pola limuna i dodajte malo maslinovog ulja.  Sve izmesajte pa premazite pastrmku sa spoljne i unutrasnje strane. 


Krompir oljustite i isecite ga na krupnije komade,  a ceri paradajz isecite na polovine, posolite i pobiberite po ukusu.  Po tome poredjajte kolutove limuna,  a zatim stavite pastrmku koju cete zaseci i pokrijte aluminijumskom folijom. 
Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta, skinite foliju i ostavite da se pece jos  15 minuta da pastrmka  dobije zlatnu boju  i hrskavu  koricu.  Isecite drugu polovinu limuna  koja vam je ostala na kriske  i servirajte ga uz pastrmku koju mozete posuti sa malo persunovog  lisca  

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA