ZLATNA PASTRMKA
Pastrmka zivi po planinskim potocima i u jezerima i jedna je od najukusnijih i najboljih riba koji zive u slatkim vodama. Srebrnaste je boje, a na ledjima nosi nekoliko crvenih tackica. Tezi od 1 do 4 kilograma. Najbolje su i najukusnije pastrmke koje se love u maju, junu i julu mesecu. Meso pastrmke veoma je lako za varenje. Pastrmke se mogu peci, kuvati, prelivati maslacem, uljem i kiselim mlekom.
Recept za pastrmke pecene u rerni:
Potrebni sastojci:
2 vece pastrmke;
1/2kg krompira;
5 ceri paradajza;
2 limuna;
So;
Biber;
1 cen belog luka;
Maslinovo ulje;
Malo persuna.
Priprema:
Ocistite, operite i osusite, a zatim dobro usolite pastrmke, pa ih ostavite u frizider.
U medjuvremenu iseckajte cen belog luka i persun, iscedite u to pola limuna i dodajte malo maslinovog ulja. Sve izmesajte pa premazite pastrmku sa spoljne i unutrasnje strane.
Krompir oljustite i isecite ga na krupnije komade, a ceri paradajz isecite na polovine, posolite i pobiberite po ukusu. Po tome poredjajte kolutove limuna, a zatim stavite pastrmku koju cete zaseci i pokrijte aluminijumskom folijom.
Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta, skinite foliju i ostavite da se pece jos 15 minuta da pastrmka dobije zlatnu boju i hrskavu koricu. Isecite drugu polovinu limuna koja vam je ostala na kriske i servirajte ga uz pastrmku koju mozete posuti sa malo persunovog lisca
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!