ZLATNA PASTRMKA
Pastrmka zivi po planinskim potocima i u jezerima i jedna je od najukusnijih i najboljih riba koji zive u slatkim vodama. Srebrnaste je boje, a na ledjima nosi nekoliko crvenih tackica. Tezi od 1 do 4 kilograma. Najbolje su i najukusnije pastrmke koje se love u maju, junu i julu mesecu. Meso pastrmke veoma je lako za varenje. Pastrmke se mogu peci, kuvati, prelivati maslacem, uljem i kiselim mlekom.
Recept za pastrmke pecene u rerni:
Potrebni sastojci:
2 vece pastrmke;
1/2kg krompira;
5 ceri paradajza;
2 limuna;
So;
Biber;
1 cen belog luka;
Maslinovo ulje;
Malo persuna.
Priprema:
Ocistite, operite i osusite, a zatim dobro usolite pastrmke, pa ih ostavite u frizider.
U medjuvremenu iseckajte cen belog luka i persun, iscedite u to pola limuna i dodajte malo maslinovog ulja. Sve izmesajte pa premazite pastrmku sa spoljne i unutrasnje strane.
Krompir oljustite i isecite ga na krupnije komade, a ceri paradajz isecite na polovine, posolite i pobiberite po ukusu. Po tome poredjajte kolutove limuna, a zatim stavite pastrmku koju cete zaseci i pokrijte aluminijumskom folijom.
Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta, skinite foliju i ostavite da se pece jos 15 minuta da pastrmka dobije zlatnu boju i hrskavu koricu. Isecite drugu polovinu limuna koja vam je ostala na kriske i servirajte ga uz pastrmku koju mozete posuti sa malo persunovog lisca
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.