STEVIN SENDVIC

 Potrebni sastojci:


600-700g pilecih filea;

2 jaja;

4 kasike mleka;

100g brasna;

100g prezli;

2 paradajza;

1/4 glavice slatkog kupusa;

1 pavlaka;

Majonez;

Sir trapist;

So;

Ulje za przenje.



Priprema:


Filete belog mesa malo izlupajte  cekicem za meso i posolite.

Zagrejte  ulje u tiganju na srednjoj temperaturi,  pa uvaljajte svaki komad mesa prvo u brasno,  zatim u jaja koja ste razmutili sa malo mleka,  a zatim u prezle.

Filete kratko przite dok blago ne porumene, odnosno dobiju zlatno zutu  boju. Przene  filete  odlozite na ubrus.  

Mladi kupus  narendajte , posolite,  dodajte malo ulja i stavite pola  cepa  alkoholnog  sirceta,  promesajte salatu.

Paradajz isecite na kriske. 

Kifle za sendvice otvorite,  pa jednu stranu  premazite pavlakom, preko stavite salatu od kupusa,  preko kupusa pilece filete, malo majoneza,  paradajz  i odozgo rendani sir.

Drugu stranu kifle možete takodje namazati majonezom ili pavlakom. Poklopite  i sluzite. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI