BAKLAVICE

Sredjivajuci pre par dana fioke naidjoh na jednu staru  pozutelu svesku sa starim receptima moje mame. Medju mnogim slatkim kolacima,  tortama, nasle su se i ove baklavice,  odnosno  baklava bez kora. Ja cu  vam ovaj recept preneti onako kako je napisano  u staroj pozuteloj svesci.

Recept za baklavice:

Pomesajte  3 soljice  (za kafu) ulja i 5 soljica mleka, dodajte uz mesanje 3 soljice  griza, 5 soljica brasna,  jedan prasak za pecivo, 100g suvog grozdja  i 100g mlevenih oraha (moze I seckani).
Masu sipajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni dok  blago ne porumeni. Peceno testo isecite i prelijte sa sirupom od 5 soljica secera i 4 soljice vode.
Odozgo pospite  mlevenim orasima.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI