BAKLAVICE
Sredjivajuci pre par dana fioke naidjoh na jednu staru pozutelu svesku sa starim receptima moje mame. Medju mnogim slatkim kolacima, tortama, nasle su se i ove baklavice, odnosno baklava bez kora. Ja cu vam ovaj recept preneti onako kako je napisano u staroj pozuteloj svesci.
Recept za baklavice:
Pomesajte 3 soljice (za kafu) ulja i 5 soljica mleka, dodajte uz mesanje 3 soljice griza, 5 soljica brasna, jedan prasak za pecivo, 100g suvog grozdja i 100g mlevenih oraha (moze I seckani).
Masu sipajte u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni dok blago ne porumeni. Peceno testo isecite i prelijte sa sirupom od 5 soljica secera i 4 soljice vode.
Odozgo pospite mlevenim orasima.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!