MAMIN KUPUS

Potrebni sastojci:

2 glavice kiselog kupusa;
1/2kg svinjskog vrata;
300g slanine;
1 kasika aleve paprike;
300-400ml vode;
8 kasika ulja.

Priprema;

Kupus operite, isecite na cetvrtinu pa svaku cetvrtinu niz duz na pola, a svaku duz na tri dela.
Meso isecite na komade zeljene velicine, takodje i slaninu. 

U serpu u kojoj cete kuvati kupus, na dno stavite malo ulja pa preko nekoliko listova kupusa. 
U tiganju zagrejte ulje pa dodajte 1 kasiku aleve paprike.

Redjajte red kupusa, red mesa i preko nekoliko kasika zaprske, tako sve dok ne utrosite sav materijal. Nalijte 300-400ml vode. Poklopite i  stavite da se kuva, najbolje celu noc. Za pocetak ringlu ukljucite na 3 a posle 15 minuta smanjite na 2 i neka se tako kuva celu noc. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI