KREMASTA PASTA SA BROKOLIJEM I PILETINOM


Savršeno kremasto jelo koje mami na prvi zalogaj! Piletina i brokoli u laganom pavlaka-sosu, sa testeninom po izboru – brzo, jednostavno i veoma ukusno. Pogodno i za one dane kada želite ukusan ručak bez previše truda.

Potrebni sastojci (za 3–4 osobe):

300 g testenine (penne, fusilli, špagete…)

250–300 g pilećeg filea

200 g brokolija (može i smrznuti)

1 kašika maslinovog ulja ili putera

2 čena belog luka (sitno iseckana)

So, biber po ukusu

200 ml kisele pavlake

50 ml mleka (po potrebi za razređivanje)

Po želji: malo rendanog parmezana ili kačkavalja za serviranje


Priprema:

1. Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja. Ocedite i ostavite sa strane.

2. U međuvremenu, brokoli skuvajte kratko u slanoj vodi (ili ga kratko prokuvajte ako je smrznut), pa ocedite.

3. Pileći file iseckajte na kockice ili trakice, posolite i pobiberite.

4. U tiganju zagrejte ulje/puter, dodajte beli luk i propržite kratko da zamiriše, pa dodajte piletinu. Pržite dok ne porumeni i omekša.

5. Dodajte brokoli i kratko propržite s mesom.

6. Smanjite temperaturu, dodajte kiselu pavlaku i po potrebi malo mleka da sos ne bude pregust. Kuvajte sve zajedno 2–3 minuta.

7. Ubacite skuvanu testeninu, promešajte da se sve sjedini i po želji dodajte sir.

8. Poslužite toplo, uz dodatak parmezana i svežeg peršuna ako volite.


Saveti:

Umesto kisele pavlake možete koristiti i neutralnu pavlaku za kuvanje ako želite blaži ukus.

Brokoli možete i kratko propržiti umesto da ga kuvate, za malo intenzivniji ukus.

Uz dodatak pečurki ili tikvica dobijate još bogatiju verziju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIŠ SA SIROM I ŠUNKOM

ROLAT OD SPANACA

CUFTE U PARADAJZ SOSU