HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE SA PARMEZANOM


Ako tražite savršen prilog koji se sprema lako, a ukusom obara s nogu – ovaj hrskavi krompir sa parmezanom je pravi izbor. Spoj jednostavnih sastojaka kao što su krompir, parmezan i začini stvara jelo koje svi vole. Bilo da ga poslužite uz meso, ribu ili uživate u njemu samostalno uz jogurt – nećete pogrešiti. Ono što ovaj krompir izdvaja je divna zlatna korica i neodoljiva aroma. U nastavku sledi brz i jasan recept!

Potrebni sastojci:

10–12 srednjih krompira (oljuštenih i prepolovljenih)

4 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)

4–5 kašika rendanog parmezana

1 ravna kašičica aleve paprike (slatke ili blago ljute)

So i biber po ukusu


Priprema:

1. Krompir oljuštite i prepolovite po dužini. Ako su krupniji, možete ih blago zaseći (ne do kraja) radi boljeg pečenja.


2. U velikoj činiji pomešajte ulje, alevu papriku, so, biber i parmezan.

3. Uvaljajte krompir u ovu mešavinu tako da se svaki komad lepo obloži.


4. Rasporedite krompir u pleh obložen papirom za pečenje, presečenom stranom nadole.

5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200–210°C oko 40 minuta, dok ne porumeni i ne postane hrskav.


6. Poslužite toplo, uz omiljeni sos ili kao prilog mesu, ribi ili pljeskavicama od povrća.


Saveti:

Možete dodati i beli luk u prahu za jači ukus.

Ako volite hrskaviju koricu, krompir pred kraj pecite još 5 minuta na ventilator opciji.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIŠ SA SIROM I ŠUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM