HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE SA PARMEZANOM
Ako tražite savršen prilog koji se sprema lako, a ukusom obara s nogu – ovaj hrskavi krompir sa parmezanom je pravi izbor. Spoj jednostavnih sastojaka kao što su krompir, parmezan i začini stvara jelo koje svi vole. Bilo da ga poslužite uz meso, ribu ili uživate u njemu samostalno uz jogurt – nećete pogrešiti. Ono što ovaj krompir izdvaja je divna zlatna korica i neodoljiva aroma. U nastavku sledi brz i jasan recept!
Potrebni sastojci:
10–12 srednjih krompira (oljuštenih i prepolovljenih)
4 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)
4–5 kašika rendanog parmezana
1 ravna kašičica aleve paprike (slatke ili blago ljute)
So i biber po ukusu
Priprema:
1. Krompir oljuštite i prepolovite po dužini. Ako su krupniji, možete ih blago zaseći (ne do kraja) radi boljeg pečenja.
2. U velikoj činiji pomešajte ulje, alevu papriku, so, biber i parmezan.
3. Uvaljajte krompir u ovu mešavinu tako da se svaki komad lepo obloži.
4. Rasporedite krompir u pleh obložen papirom za pečenje, presečenom stranom nadole.
5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200–210°C oko 40 minuta, dok ne porumeni i ne postane hrskav.
6. Poslužite toplo, uz omiljeni sos ili kao prilog mesu, ribi ili pljeskavicama od povrća.
Saveti:
Možete dodati i beli luk u prahu za jači ukus.
Ako volite hrskaviju koricu, krompir pred kraj pecite još 5 minuta na ventilator opciji.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!