PITA SA MESOM
Potrebni sastojci:
1/2kg kora za pitu;
1/2kg mesanog mlevenog mesa;
1 veca glavica crnog luka;
100ml ulja;
1 kasika zacina;
1/2 kasicice soli;
1/2 kasicice bibera;
1 kasika persunovog lista;
200ml jogurta;
4 jaja;
400ml vode.
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, dodajte ulje i 4-5 kasika vode pa luk prodinstajte i malo proprzite da dobije staklastu boju. Dodajte meso i polovinu vode (200ml) pa sve zajedno prodinstajte dok voda ne ispari. Dodajte zacin, biber i persunov list.
Pripremite preliv: Umutite jaja sa pola kasicice soli, dodajte jogurt i ostatak vode.
Podmazite pleh, stavite na dno tri kore , pa preko trece stavite svuda po malo mesa. Redjajte tako dok se sve kore ne utrose. Isecite pitu pa je prelijte umucenim prelivom.
Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-40 minuta . Pecenu pitu premazite mesavinom od 2 kasike ulja i 2 kasike vode. Pitu posluzite uz jogurt ili kiselo mleko.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.