PITA SA MESOM

Potrebni sastojci:

1/2kg kora za pitu;
1/2kg mesanog mlevenog mesa;
1 veca glavica crnog luka;
100ml ulja;
1 kasika zacina;
1/2 kasicice soli;
1/2 kasicice bibera;
1 kasika persunovog lista;
200ml jogurta;
4 jaja;
400ml vode. 

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, dodajte ulje i  4-5 kasika vode pa luk prodinstajte i  malo proprzite da dobije staklastu boju.  Dodajte meso i  polovinu vode (200ml) pa sve zajedno prodinstajte dok voda ne ispari.  Dodajte zacin, biber i  persunov list. 
Pripremite preliv: Umutite jaja sa pola kasicice soli,  dodajte jogurt i ostatak vode. 
Podmazite pleh, stavite na dno tri kore , pa preko trece stavite  svuda po malo mesa. Redjajte tako dok se sve kore ne utrose.  Isecite pitu pa je prelijte umucenim prelivom.
Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-40 minuta . Pecenu pitu premazite  mesavinom od 2 kasike ulja i  2 kasike vode. Pitu posluzite uz jogurt ili kiselo mleko. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI