POHOVANE PALACINKE

Palacinke su uvek dobar izbor kada zelite da pocastite sebe ili drage ljude necim ukusnim. Mogu se jesti slatke i slane. 
Pohovane palacinke su jake i kaloricne. 

Potrebni sastojci:

20 palacinki.

Za punjenje:

400ml kisele pavlake;
300g sira;
300g sunke ili parizera. 

Za pohovanje:

4 jaja;
100g brasna;
100g prezli.

Priprema:

Parizer izrendajte, sir izmrvite. Svaku palacinku namazite pavlakom, zatim dodajte parizer i sir. Savijte sa svake strane formirajuci rolnicu iz koje u toku przenja sastojci nece iscureti.  
Savijte sa svake strane formirajuci rolnicu iz koje u toku przenja sastojci nece iscureti. 
U jedan tanjir stavite umucena jaja,  u drugi brasno i u treci prezle. 
Svaku palacinku uvaljajte u brasno pa u jaja, a potom u prezle.
U dublji tiganj sipajte malo vise ulja i  zagrejte na srednjoj temperaturi, pa przite palacinke dok ne porumene sa svih strana. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI