POHOVANE PALACINKE
Palacinke su uvek dobar izbor kada zelite da pocastite sebe ili drage ljude necim ukusnim. Mogu se jesti slatke i slane.
Pohovane palacinke su jake i kaloricne.
Potrebni sastojci:
20 palacinki.
Za punjenje:
400ml kisele pavlake;
300g sira;
300g sunke ili parizera.
Za pohovanje:
4 jaja;
100g brasna;
100g prezli.
Priprema:
Parizer izrendajte, sir izmrvite. Svaku palacinku namazite pavlakom, zatim dodajte parizer i sir. Savijte sa svake strane formirajuci rolnicu iz koje u toku przenja sastojci nece iscureti.
Savijte sa svake strane formirajuci rolnicu iz koje u toku przenja sastojci nece iscureti.
U jedan tanjir stavite umucena jaja, u drugi brasno i u treci prezle.
Svaku palacinku uvaljajte u brasno pa u jaja, a potom u prezle.
U dublji tiganj sipajte malo vise ulja i zagrejte na srednjoj temperaturi, pa przite palacinke dok ne porumene sa svih strana.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.