JAJE U RUPI

Jednostavno, brzo i ukusno, idealno za dorucak, ali i za bilo koji obrok u toku dana, posebno u ovim toplim danima kada nam se ne stoji pored sporeta i ne pali rerna.

Potrebni sastojci:

Za 4 osobe:
4 kasicice putera ili maslinovo ulje;
4 parceta hleba;
4 jaja;
Malo belog luka u granulama;
Malo soli;
Po zelji ribani sir (parmezan ili kackavalj) a moze i bilo koji drugi sir.

Priprema:

Izdubite hleb, odnosno napravite rupu mozete casom ili jednostavno opsecite nozem. 
U tiganju na maslinovom ulju stavite da se hleb prepece, pa ga okrenite kada se blago zarumeni.

U rupu u hlebu pazljivo razbijte jaje i przite par minuta da se stegne. Zatim pazljivo okrenite da se zapece i sa druge strane. 
Peceno jaje u hlebu prebacite na tanjir, posolite,  pospite belim lukom u prahu, i pospite sirom (nije obavezno). Uz paradajz je savrseno.






Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA