OMLET SA PECURKAMA
Potrebni sastojci:
3 jaja;
5-6 komada pecurki (vrganji, sampinjoni...);
1/2 struka praziluka;
2 prstohvata soli;
2 kasike maslaca;
3-4 kasike ulja.
Priprema:
Pecurke ocistite vlaznom krpom odsecite im drske, i isecite na kriske ili parcice kako god svejedno je.
Praziluk sitno iseckajte, posolite i proprzite na ulju dok ne omeksa.
Stavite i pecurke na 2-3 minuta zajedno sa maslacem malo ih proprzite dok ne ispari voda.
Umutite jaja pa sipajte preko pecurki i praziluka, kada pobele na krajevima presavijte omlet, nemojte mnogo zapeci okrenite drugu stranu omleta i vrlo malo zapecite i nju.
Izvadite na tanjir i posluzite uz sezonsku salatu.
Auuuu,otkida i omlet a i jaja.Biljnoj čaroliju se dopada
ОдговориИзбриши