DOMACE KISELO MLEKO

Ukusan, dugotrajan i zdrav moze se kombinovati sa raznim ukusima i jelima, a posebno sa vocem i slatkisima. 
Kiselo mleko je zastitnik organizma od raznih bolesti,  regulise prirodni balans bakterija i crevne mikroflore, preporucuje se protiv zatvora. 

Kiselo mleko regulise telesnu tezinu,  sprecava bolesti kardio-vaskularnog sistema, stiti krvne sudove od nagomilavanja loseg holesterola i pomaze njegovo uklanjanje iz organizma. Za negu i lecenje posledica opekotina koze. Prirodni antibiotik koji jača nas imuni sistem,  cuva nas od prehlade i gripa, pospesuje eliminisanje toksina iz tela pa nas tako cuva i od tezih oboljenja. 

Zbog visoke koncentracije kalcijuma, magnezijuma i kalijuma kiselo mleko predstavlja prirodan lek koji ce da stiti, jaca zube i spreci njihovo ispadanje, takodje moze se koristiti za zaceljivanje preloma kostiju, posto pospesuje i ubrzava oporavak. 

Potrebni sastojci:

1l svezeg nekuvanog mleka;
2-3 kasike kiselog mleka;
Ravna kasicica secera.

Priprema:

Skuvajte mleko, povremeno promesajte da ne bi zagorelo. Kada je kuvano ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Kada se mleko ohladilo (proverite tako sto cete staviti prst, ukoliko izdrzite 10 sekundi) stavite na dno kasicicu secera i umesajte kiselo mleko. Ostavite pokriveno na toplom da fermentira najbolje preko noci. Kada se mleko zgusne , stavite ga u frizider. 
Od ovog mleka ostavite 2-3 kasike za sledece kiseljenje. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI