CEZAR SALATA

Ne stoji vam se pored sporeta po vrucini. Najpopularnija obrok salata je pravi izbor za vas.
Kazu da je prvi put napravljena pre sto godina, odnosno kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani godine 1924 morao da improvizuje neko jelo jer su se zalihe potrosile zbog proslave 4 jula.
Danas je njegova salata osvojila celu planetu.

Potrebni sastojci:

250g pileceg belog mesa;
100g slanine;
5 kriski dvopeka iseckanog na kockice;
1 glavica zelene salate;
1 casa pavlake;
Majonez po ukusu;
Maslinovo ulje za przenje;
1 paradajz;
1 cen belog luka;
Sok od pola limuna;
So;
Biber;
Parmezan po ukusu.


Priprema:

Iseckajte pilece belo meso pa ga proprzite na maslinovom ulju da dobije zlatnu boju. Kada je gotovo izvadite piletinu i stavite slaninu, seckani beli luk i seckani dvopek  
U dubljoj ciniji pomesajte zelenu salatu koju ste najpre oprali i  isecksli na trake sa piletinom, slaninom, belim lukom i  dvopekom. Zatim I'm dodajte paradajz secen na kockice i sve zajedno zacinite.

U posebnoj posudi pomesajte pavlaku, sok od pola limuna i  majonez. Dobijenom smesom prelijte salatu.
Odozgo mozete posuti parmezan. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI