PASTA ARABIATA

Ako zelite ukusno italijansko jelo koje se sprema za samo nekoliko minuta onda je pasta arabiata savrseno jelo za vas. 

Potrebni sastojci:

5 kasika maslinovog ulja;
450g paradajza;
2 cena belog luka;
Biber;
So;
150ml belog vina;
1 kasika pasta susenog paradajza;
2 komada ljute crvene paprike;
350g testenine;
Persun;
Biber;
Parmezan.

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje i dodajte paradajz.  Kuvajte 2-3 minuta na jakoj vatri, nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta.
Zacinite solju, biberom,dodajte vino, pastu od paradajza, cele ljute paprike i beli luk, kuvajte kratko.
U medjuvremenu skuvajte testeninu. Izvadite papriku iz sosa.
Iseckajte persun i dodajte ga u paradajz.  Ocedjena testenina se pomesa sa sosom i servira se posuta persunom i parmezanom. 

Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI