POSNA PUNJENA PAPRIKA

Potrebni sastojci:

12 paprika;
200g pirinca;
2 veca ili 4 manja krompira;
1-2 sargarepe;
1 glavica crnog luka;
1 ceo paradajz;
Ulje; 
Dodatak za punjenu papriku;
1 solja vode;
50ml kuvanog paradajza;
1 kasika brasna.

Priprema:

Paprike operite i ocistite od semenki, krompir oljustite, ogulite sargarepu i izrendajte oba. Sitno iseckajte crni luk, paradajz isecite na sitne komade.

Pirinac obarite, na ulju isprzite luk, dodajte krompir, sargarepu i  paradajz, sve zajedno proprzite.  Kada je gotovo dodajte bareni pirinac i dodatak za punjenu papriku. Promesajte. Filujte paprike i redjajte u posudu. 

Pomesajte jednu casu vode, paradajz sos i  jednu kasiku brasna,  promesajte i sipajte u posudu sa paprikama. Paprike zatvorite, krompirom, paradajzom ili peteljkama ukoliko ste ih ostavili.
Papriku prvo kuvajte da malo omeksa, a zatim pokrijte i stavite u rernu na 180 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od rerne.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI