HLEB SA GROZDJICAMA

Potrebni sastojci:

320g brašna;
2 supene kasike meda;
40g maslaca;
2 jaja;
130ml mleka;
40g secera;
1 1/2 kafene kasicice kvasca;
1/8 kafene kasikice soli;
Grozdjice;
Braon secer;
Cimet;
Jaje;
Susam.

Priprema:

U malu ciniju sipati mleko, med i kvasac. Ciniju ostaviti sa strane da kvasac nadodje.
U veliku ciniju sipati brasno, secer i so. Polako promesati. Umutiti jaja, dodati maslac i nadosao kvasac. Mleko sa sastojcima polako dodati u ciniju sa brasnom. Od navedenih sastojaka umesiti testo. Testo premazati sa malo ulja i pokriti sa providnom folijom i ostaviti da naraste.
Kada je testo naraslo staviti ga na radnu povrsinu posutu brasnom. Testo podeliti na tri jednaka dela. Svaki deo razvuci u oblik pravougaonika, posuti sa secerom, cimetom i grozdjicama. Zatim svaki deo urolati pa rolnice uplesti u pletenicu. Pripremljenu pletenicu staviti u podmazanu twpsiju velicine 12x24cm. Pre pecenja premazati sa umucenim jajetom i posuti susamom. 
Peci na 180 stepeni 39-35 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI