BOBIJEV KOLAC

Brz, jednostavan i ukusan kolac.

Potrebni sastojci:
400g plazma keksa;
200g cokolade;
1dl soka od pomorandze;
200g margarina;
100g secera u prahu;

Glazura:
200g cokolade za kuvanje;
2-3 kapi ulja;
50g margarina.

Priprema:
Otopiti cokoladu i margarin na tihoj vatri. Dodati secer u prahu, sok od pomorandze i lomljeni plazma keks. Sve lepo sjediniti i izliti u kalup. Kolac ostaviti da se malo prohladi, a za to vreme pripremiti glazuru, odozgo mozete posuti kakaom.
Otopiti cokoladu i margarin, zatim dodati ulje da bi glazura dobila sjaj. Pripremljenu glazuru preliti preko kolaca
Kolac ostaviti na hladnom mestu da prenoci a onda seci stanglice.

Ako kolac stoji u frizideru morate ga staviti na sobnoj temperaturi nekoliko minuta pre secenja, da glazura ne bi pucala.
Ovaj kolac se moze praviti i u posnoj varijanti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI