ANJIN KOLAC
Divan cokoladni kolac.
Potrebni sastojci:
5 jaja;
11 kasika secera;
5 kasika brasna;
200g Menaz cokolade (moze i neka druga);
250g margarina;
200ml mleka;
3 kasike dzema od kajsije.
Priprema:
Skuvati mleko sa devet kasika, skloniti sa ringle, umesati menaz cokoladu i margarin i mesati dok se ne rastope. U odgovarajucu posudu umutiti jaja sa 2 kasike secera i 5 kasika brasna. U tu smesu umesati pola smese sa menaz cokoladom. Lepo sjediniti smesu uliti u podmazan pleh i peci u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pecen kolac dok je jos vruc premazati dzemom od kajsija, preliti ostatkom smese i ostaviti da se ohladi. Seci na vece kocke i posluziti.
Mozete odozgo posuti kolac mlevenim orasima, sto se tice cokolade mozete bilo koju meni je licno menaz cokolada najbolja.
Potrebni sastojci:
5 jaja;
11 kasika secera;
5 kasika brasna;
200g Menaz cokolade (moze i neka druga);
250g margarina;
200ml mleka;
3 kasike dzema od kajsije.
Priprema:
Skuvati mleko sa devet kasika, skloniti sa ringle, umesati menaz cokoladu i margarin i mesati dok se ne rastope. U odgovarajucu posudu umutiti jaja sa 2 kasike secera i 5 kasika brasna. U tu smesu umesati pola smese sa menaz cokoladom. Lepo sjediniti smesu uliti u podmazan pleh i peci u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pecen kolac dok je jos vruc premazati dzemom od kajsija, preliti ostatkom smese i ostaviti da se ohladi. Seci na vece kocke i posluziti.
Mozete odozgo posuti kolac mlevenim orasima, sto se tice cokolade mozete bilo koju meni je licno menaz cokolada najbolja.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.