ANJIN KOLAC
Divan cokoladni kolac.
Potrebni sastojci:
5 jaja;
11 kasika secera;
5 kasika brasna;
200g Menaz cokolade (moze i neka druga);
250g margarina;
200ml mleka;
3 kasike dzema od kajsije.
Priprema:
Skuvati mleko sa devet kasika, skloniti sa ringle, umesati menaz cokoladu i margarin i mesati dok se ne rastope. U odgovarajucu posudu umutiti jaja sa 2 kasike secera i 5 kasika brasna. U tu smesu umesati pola smese sa menaz cokoladom. Lepo sjediniti smesu uliti u podmazan pleh i peci u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pecen kolac dok je jos vruc premazati dzemom od kajsija, preliti ostatkom smese i ostaviti da se ohladi. Seci na vece kocke i posluziti.
Mozete odozgo posuti kolac mlevenim orasima, sto se tice cokolade mozete bilo koju meni je licno menaz cokolada najbolja.
Potrebni sastojci:
5 jaja;
11 kasika secera;
5 kasika brasna;
200g Menaz cokolade (moze i neka druga);
250g margarina;
200ml mleka;
3 kasike dzema od kajsije.
Priprema:
Skuvati mleko sa devet kasika, skloniti sa ringle, umesati menaz cokoladu i margarin i mesati dok se ne rastope. U odgovarajucu posudu umutiti jaja sa 2 kasike secera i 5 kasika brasna. U tu smesu umesati pola smese sa menaz cokoladom. Lepo sjediniti smesu uliti u podmazan pleh i peci u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pecen kolac dok je jos vruc premazati dzemom od kajsija, preliti ostatkom smese i ostaviti da se ohladi. Seci na vece kocke i posluziti.
Mozete odozgo posuti kolac mlevenim orasima, sto se tice cokolade mozete bilo koju meni je licno menaz cokolada najbolja.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!