TORTA SA SLJIVAMA

Potrebni sastojci:
Za koru:
300g brasna;
100g secera;
150g putera;
1 jaje;
2 kasike vode;
Prasak za pecivo.
Za fil:
6dl mleka;
2 pudinga od vanile;
6 kasika secera;
300g krem sira;
500g kisele punomasne pavlake;
600g sljiva;
3 kasike secera.

Priprema:
Pomesajte puter i brasno pa kada se naprave mrvice, dodajte i ostale sastojke, pa umesite testo i ostavite ga u frizideru oko sat vremena. Kalup precnika 26cm premazite puterom, pa u njega utisnute smesu za koru. Umutite decilitar mleka sa secerom i pudingom, pa smesu sipajte u ostatak mleka koje ste stavili da provri. Skuvajte puding pa dodajte kiselu pavlaku i sir i dobro rucno izmesajte. Sipajte fil preko testa, preko stavite secene sljive, pospite ih secerom u prahu i pecite na 180 stepeni oko pola sata. Pecenu tortu ostaviti preko noci u frizideru da se dobro stegne.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI