PIZZA HLEB

Potrebni sastojci:

2 male kasikice kvasca;
1 1/2 solja vode;
3 1/3 solje brasna;
2 male kasikice soli;
1/2 supene kasike secera;
2 1/2 solje naseckane kobasice, suvog paradajza, zelenog mladog luka, crnih maslina, zelene i crvene paprike i pecenog belog luka;
1/2 solje narendanog parmezana;
2 solje narendanog mozzarella sira;
1 supena kasika maslinovog ulja.
Solja = 240ml.

Priprema:

U malu posudu staviti toplu vodu, secer i kvasac. Posudu ostaviti sa strane i sacekati da kvasac naraste.
U veliku posudu staviti brasno, so, naseckanu kobasicu, naseckano povrce i parmezan. Sve polako promesati i dodati nadokiseo kvasac.
Napraviti testo. Testo premazati uljem i pokriti providnom folijom. 
Kada testo malo naraste staviti ga u frizider i drzati ga sat vremena. 
Posle sat vremena testo izvaditi iz frizidera i staviti ga na radnu povrsinu posuti brasnom. Testo razvuci u oblik pravougaonika velicine 28x43cm.
Testo posuti sa narendanom mozzarellom. Zatim testo urolati i staviti u podmazanu i papirom oblozenu tepsiju.
Testo peci 30-35 minuta na 225 stepeni.
Testo premazati sa maslinovim uljem 3 minuta pre nego što ga izvadite iz rerne.
Peceni i ohladjeni hleb iseci na kriske i sluziti sa sosom od paradajza i povrca.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI