BOZICNI KOLAC

Potrebni sastojci:

250g suvog grozdja;
470g brasna;
20g kvasca;
100g secera;
120ml mleka;
200g maslaca;
200g mlecnog namaza ili pavlake;
Malo soli;
100g mlevenih badema;
50g listica badema;
50g secerne korice pomorandze;
100g limunove secerne kore;
1 kasicica arome pomorandze;
1 kasicica mlevenog morskog oraha;
1 kasicica cimeta;
Secer u prahu za dekoraciju.

Priprema:

Kvasac rastopiti sa malo mleka, dodati malo secera, ostaviti 10 minuta da odstoji, dodati ostatak secera i mleka. Zatim dodati so i zamesiti testo, dodati maslac i mlecni namaz, mleveni badem i ostale sastojke, mesati spiralnim kasikama miksera i na kraju dodati listice badema i suvo grozdje. 
Rucno mesati testo ostaviti na sobnoj temperaturi da naraste oko 1 sat.
Kalup namastiti sa maslacem i posuti sa malo brasna. U nedostatku kalupa formirati duguljasti hleb i uzduzno ga malo razrezati.
Peci u plehu u zagrejanoj pecnici na 170 stepeni oko 1 sat. 
Za premaz rastopiti maslac sa malo secera u prahu, posuti sa malo vise secera u prahu.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI