SOGAN DOLMA

Vrlo ukusno i tradicionalno jelo, naziv potice iz turskog jezika i znaci - punjeni luk.

Potrebni sastojci:
10 glavica crnog luka;
400g mlevenog mesa;
1 sargarepa;
2 kasike paradajz pirea;
Biber;
Suvi biljni zacin;
1dl ulja;
1 kasika brasna;
1 kasicica aleve paprike;
100g tarane.

Priprema:
Crni luk ocistiti sa gornje strane zarezati u X, redjati u serpu i naliti vodom u koju dodamo par kapi sirceta, kuvati 5 minuta.
Vrelu vodu odliti i naliti hladnom ostavimo da odstoji par minuta.
Mleveno meso izmesati sa zacinima i taranom, izrendanom sargarepom i jednim jajetom. Malo umesati i usitnjeni crni luk koji ste izvadili iz sredine. Ohladjen
luk izvaditi iz vode i pazljivo povaditi sredinu. Napuniti spremljenom smesom i redjati u posudu jedno do drugog da se ne bi prevrtale tokom kuvanja.  Naliti vodom u kojoj ste umesali paradajz pire da ogrezne i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.
U zagrejanom ulju prziti brasno i malo usitnjenog crnog luka. Skloniti sa vatre umesati alevu papriku i naliti saftom u kome se kuvao punjeni luk staviti da provri i preliti preko punjenog luka i staviti da krcka jos par minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI