CUFTE U KARI SOSU

Brzo i ukusno orijentalno jelo.

Potrebni sastojci:

1/2kg mesanog mlevenog mesa;
3 kasike brasna;
3dl mleka;
1 manji crni luk (sitno iseckan);
1 jaje;
So;
Biber; 
1 kasicica belog luka u prahu;
Voda.





Sos:
1 veci crni luk (sitno iseckan);
35g margarina;
2 kasikice karija;
1 manja jabuka (narendana);
2-3 kasike brasna;
6dl vode (u kojoj su kuvane cufte).

Priprema:

Sastaviti sve sastojke i dobro izmesati. Ako je potrebno dodati malo vode jer smesa ne sme biti pretvrda. Ostaviti da odstoji 1/2 sata u frizideru.
U vecu serpu naliti vodu i malo soli. Kada voda provri umakati  kasiku u vodu i praviti manje loptice i odmah ih spustati. Smanjiti temperaturu i kuvati 10 minuta. Izvaditi i ostaviti na stranu.
Proprziti luk na margarinu dodati kari i jabuku i dinstati par minuta, a zatim dodati brasno i dobro izmesati, a potom naliti vodom u kojoj su se kuvale loptice. Kuvati oko 5 minuta uz stalno mesanje, a zatim spustiti loptice u sos i kuvati jos par minuta.
Sluziti uz bareni pirinac.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI