SNICLE SA VISKIJEM

Veoma brzo iz tiganja, meko k'o dusa, mirise na viski.

Potrebni sastojci:

2 po osobi snicle (telece, svinjske) od buta;
Brasno;
3-4 kasike putera;
1 kasika ulja;
Luk vlasac;
2 kasike viskija/burbona;
So;
Biber;
1 kasicica persunovog lista seckanog.

Priprema:

Svinjske ili telece snicle od buta istanjite. Zacinite solju i biberom pa cele uvaljajte u brasno.
U tiganj sipajte kasiku ulja i 3 kasike putera, na umerenoj vatri da se puter rastopi. 

Snicle stavite u tiganj da se prze na tihoj vatri 7-8 minuta uz jedno okretanje. Tada dodajte u tiganj dve kasike viskija ili burbona i ostavite da krcka jos tri minuta.
Izvadite snicle i pokrijte folijom.
Probajte sos i po potrebi dodajte jos kasiku putera ili kasicicu brasna da se zgusne (ako je previse gusto jos kasicicu viskija). Ubacite seckani luk vlasac i persunov list pa vratite snicle u tiganj na jos tri minuta.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI