PITA OD BUNDEVE

Potrebni sastojci:
1kg bundeve;
500g tankih kora;
20 kasika kristal secera;
100ml ulja;
100ml vode;
Secer u prahu za posipanje.

Priprema:
Bundevu izrendati pa dodati secer. Izmesati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Podeliti kore na cetiri dela. Rernu ukljuciti da se zagreje na 220 stepeni. Uljem premazati pleh. Uzeti jedan deo kora, otprilike bude 4 kore. 
Premazati prvi koru sa uljem tanko cetkicom, pa staviti drugu i namazati sa vodom, pa trecu kombinujuci ulje i vodu.
Cetvrtu koru ne premazivati vec uzmite jednu cetvrtinu smese sa bundevom i malo soka sto je bundeve pustila.
Fil od bundeve na 2/3 kore ali na uzoj strani i umotati. Peci dok ne porumeni.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI