GURABIJE SA KIKIRIKIJEM
Potrebni sastojci:
2 jajeta;
150g secera;
2dl kiselog mleka;
1,5dl ulja;
1 kesica praska za pecivo;
1 kesica sode bikarbone;
1 kesica vanilin secera;
50g mlevenog kikirikija„
500g brasna (ako je potrebno dodajte jos malo).
Priprema:
Izmesati jaja, secer, kiselo mleko, ulje, vanilin secer, kikiriki prasak za pecivo i sodu bikarbonu. Zatim dodati brašno i unesite srednje-tvrdo testo da se odvaja od posude. Kidati komadice testa velicine veceg klikera, valjati u glistu pa krajeve spojiti da bi se dobio vencic.
Redjati na pleh oblozen papirom za pecenje sa malim razmakom izmedju. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta ili dok blago ne porumene.
Po zelji ih mozete uvaljati u secer u prahu.
2 jajeta;
150g secera;
2dl kiselog mleka;
1,5dl ulja;
1 kesica praska za pecivo;
1 kesica sode bikarbone;
1 kesica vanilin secera;
50g mlevenog kikirikija„
500g brasna (ako je potrebno dodajte jos malo).
Priprema:
Izmesati jaja, secer, kiselo mleko, ulje, vanilin secer, kikiriki prasak za pecivo i sodu bikarbonu. Zatim dodati brašno i unesite srednje-tvrdo testo da se odvaja od posude. Kidati komadice testa velicine veceg klikera, valjati u glistu pa krajeve spojiti da bi se dobio vencic.
Redjati na pleh oblozen papirom za pecenje sa malim razmakom izmedju. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta ili dok blago ne porumene.
Po zelji ih mozete uvaljati u secer u prahu.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.