KAKO TOPLA VODA POMAZE NASEM ORGANIZMU

Obicno pijemo hladnu vodu, ali prema ajurvedskoj medicini to nije dobro. S druge strane redovno pijenje tople vode moze nam poboljsati varenje i osloboditi nas metabolickog otpada.
Lekari preporucuju da treba popiti toplu vodu ujutro sa dodatkom limuna (bogat je antioksidansima polifinolima) ili kao caj koji smanjuje aktivnost slobodnih radikala.
Ohladjena voda lisena je mnogih minerala zbog cega je neprikladna za organe za varenje, posebno ako se pije tokom obroka. Ipak ako zelite piti hladnu vodu, nemojte to ciniti barem 20 minuta pre jela, cak i ako je prirodna izvorska. Topla voda nije ukusna, ali donosi dosta toga dobrog.
Poboljsava varenje - Casa tople vode ujutro pomaze ciscenje tela od toksina. Voda naime pomaze razgradnji hrane i pravilnom radu organa za varenje, a topla voda to cini jos bolje i brze. Hladna voda tokom ili nakon obroka moze „ucvrstiti“ masnoce iz konzumirane hrane te stvoriti masne naslage u crevima. Hladjenjem voda gubi svoje minerale, a oni su nuzni za zdravlje sistema za varenje.
Ublazava bolove - Topla voda i kod menstrualnih bolova. Toplina umirujuce deluje na trbusne nisice, sto ublazava grceve.
Kod mrsavljenja - Podize temperaturu tela, sto ubrzava metabolizam. Telo tako sagoreva vise kalorija.
Usporava starenje - Topla voda izaziva brze ciscenje organizma od otrova koji mogu ubrzati starenje. To oporavlja celije koze i povecava njenu elasticnost.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI