MAFINI S KAJSIJAMAI


Potrebno je:
ZA TESTO: 
Konzerva kompota od kajsija;
100g cokolade s lesnicima;
80g ulja;
250ml slatke pavlake;
Jaja;
150g secera;
"Dr Etker" burbon vanilin secer;
1/2 kasicice soli;
280g brasna;
25g kakaoa;
2 kasicice praska za pecivo;
Malo sode bikarbone.
ZA PRELIV:
100g cokolade;
Kasicica ulja.

Priprema:
Ocedite kajsije i polovinu sitno iseckajte. Grubo izlomite cokoladu. Umutite ulje sa slatkom pavlakom, jaje, secer, vanilin secer i so.
Pomesajte brasno sa kakaom, praskom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte usitnjene kajsije i komadice cokolade. Sipajte testo u modlice i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za preliv rastopite cokoladu, pa je u dubljem sloju nanesite na kolacice i ukrasite listicima kajsije. Mafine servirajte u papirnim korpicama.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI