JAGNJECI BUT

Potrebni sastojci:
Jagnjeci but;
Saka morske soli;
5 cenova belog luka;
Ruzmarin;
Biber;
200ml ulja;
2kg krompira.

Priprema:
U dobro opran jagnjeci but utrljati morsku so i biber, staviti kuglice ruzmarina ili suvi ruzmarin i umotati but u foliju pa ga staviti u frizider da odstoji nekoliko sati. 
Kada se but izvadi iz frizidera preliti ga uljem i preneti u pleh, pa u hladnu rernu koju potom treba ukljuciti na 180 stepeni. Na taj nacin ce se jagnjece meso peci sporije zbog cega ce biti socnije.
Peci meso oko 60 minuta, posle cega treba dodati malo vode(1-2 case) i okrenuti ga da se ravnomerno ispece. Posle 30 minuta ponovo treba da se okrene pecenje, dodati isecen krompir na kocke.
Peci jos oko 35 minuta ili manje oko 25 minuta. 
Pred kraj pecenja sitno iseckani beli luk. Posle potrebno je da se pecena jagnjetina opusti najmanje 15 minuta, da bi bila meksa i socnija. Posle toga moze da se sece. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI