VEGETARIJANSKI NAMAZ OD PAPRIKE
Ukusan namaz koji se jednostavno pravi, a moze da stoji dugo kao zimnica iako nema konzervans. Kada otvorite teglu cuvajte je u frizideru.
Potrebni sastojci:
1kg crvenih paprika;
3 kasike jabukovog sirceta;
1 kasikica sitne morske soli;
2 lovorova lista;
100g senfa;
50ml maslinovog ulja.
Priprema:
Papriku ocistiti i iseci na kocke. U dublju posudu staviti 2 litra vode, sirce, so, lovor i pustite da prokuva. Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta. Dobro je ocedite od tecnosti i prerucite u vanglicu. Posebno umutite senf i ulje i dodajte papriku.
Stapnim mikserom usitnite papriku u kasu i ujedno je pomesajte sa senfom. Probajte pa ako je potrebno dodajte jos malo sirceta ili soli.
Namaz sipajte u tegle i stavite u rernu na 100 stepeni da se zagreje. Zatvorite metalnim poklopcem i okrenite tegle naopako. Pokrite i ostavite da se ohladi. Ohladjene tegle vratite u prvobitan polozaj i odlozite u ostavu.
Koristiti kao namaz na hleb.
Potrebni sastojci:
1kg crvenih paprika;
3 kasike jabukovog sirceta;
1 kasikica sitne morske soli;
2 lovorova lista;
100g senfa;
50ml maslinovog ulja.
Priprema:
Papriku ocistiti i iseci na kocke. U dublju posudu staviti 2 litra vode, sirce, so, lovor i pustite da prokuva. Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta. Dobro je ocedite od tecnosti i prerucite u vanglicu. Posebno umutite senf i ulje i dodajte papriku.
Stapnim mikserom usitnite papriku u kasu i ujedno je pomesajte sa senfom. Probajte pa ako je potrebno dodajte jos malo sirceta ili soli.
Namaz sipajte u tegle i stavite u rernu na 100 stepeni da se zagreje. Zatvorite metalnim poklopcem i okrenite tegle naopako. Pokrite i ostavite da se ohladi. Ohladjene tegle vratite u prvobitan polozaj i odlozite u ostavu.
Koristiti kao namaz na hleb.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.