ZUTI CIZKEJK

Potrebno je:
ZA KORU:
85g mlevenog keksa;
Kasika secera;
50g rastopljenog maslaca.

ZA KREM:
6 jaja;
2 zumanca;
170g secera;
600g krem sira;
2 kesice vanilin secera;
100ml pavlake;
2 kasike limunovog soka;
2 kasicice rendane limunove kore.

ZA PRELIV:
500g ociscenih kajsija; i
100g secera.

Priprema:
Pomesajte keks, secer i rastopljen maslac, smesu rasporedite u kalup za tortu i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Jaja, zumanca i secer mutite dok se smesa ne zgusne . Zatim umesajte sir, vanilin secer, pavlaku, limunov sok i koricu. Smesu razlijte u kalup i pecite jos 25 minuta na 220 stepeni. Smanjite na 150 stepeni i pecite jos oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi. Ociscene i oljustene kajsije, isecite i sa secerom kuvajte na laganoj vatri da dobijete gusci sos. Prohladite i premazite kolac.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI