Постови

PUSLICE

Слика
Potrebni sastojci: 2 belanca; 150g secera; 1 kasicica limunovog soka.  Priprema: Belanca penasto umutite sa limunovim sokom uz postepeno dodavanje secera. Mutite dok ne dobijete cvrst sneg.  Spricem istiskajte puslice zeljene velicine i oblika na pleh oblozen papirom za pecenje. Susiti 1 sat na 130 stepeni. 

LJUTO-SLATKA PILECA KRILCA

Слика
Potrebni sastojci: 2kg pilecih krilaca; 2 kasike meda; 3 kasike soja sosa; 3 kasike cili sosa; 2 kasike ulja; 4 cena belog luka; 1 kasicica bibera; 1 kasika  limunovog soka; 1 kasika zutog secera; So po potrebi; 1 kasika rendanog svezeg djumbira; Priprema: Pileca krilca operite i odstranite im krajeve. Od meda, soja sosa, limunovog soka, ulja i cilija napravite sos. U sos dodajte i ostale gore navedene zacine  i sve dobro promesajte, zatim prelijte krilca i mesajte tako da sva budu oblozena sosom. Tako pripremljena krilca ostavite preko noci u frizider.  Pre przenja,  pileca krilca jos jednom dobro izmešati. Przite krilca u tiganju  na ulju, povremeno ih okrenite kako bi dobili zlatnu boju. Sluziti uz salatu.

KUVANA RIBA

Слика
Potrebni sastojci: 750-1000g slatkovodne ribe; 1 glavica crnog luka; Malo crnog bibera u zrnu; 1 veza zeleni za supu; Lovorov list; Sok od limuna ili vinsko sirce; So; Persunov list. Priprema: Ribu ocistite,  operite,  nakapajte sokom od limuna i posolite. U vatrostalni sud stavite maslac ili margarin, rastopite ga, dolijte oko pola solje tople vode pa stavite pripremljenu ribu i poklopite.  Pecnicu prethodno zagrejte na 200 stepeni i pecite ribu oko 20-25 minuta, sto zavisi od velicine ribe.  Gotovu ribu posuti seckanim persunom, sluziti uz barenu sargarepu i krompir.