Постови

BELO MESO SA SUSAMOM

Слика
Brzo se sprema i  veoma je ukusno. Potrebni sastojci: 500g pileceg belog mesa; So; Zacinsko bilje; 100g susama; Malo ulja. Priprema: Meso isecite na snite, posolite i  stavite zacinsko bilje i  uvaljajte  u susam.  Na vrelom ulju przite meso sa obe strane dok ne porumeni. 

GOVEDJI GULAS

Слика
Potrebni sastojci: 1/2kg govedine ili junetine od plecke; 1/2kg crnog luka; 2-3 kasike aleve paprike; 3 lista lovora; 1 kasicica suvog persuna; Prstohvat bosiljka; 4-5 kasika paradajz sosa; 1dl crnog vina; Biber po ukusu; So po ukusu i  suvi biljni začin. Priprema: Crni luk iseckajte,  pa proprzite na malo ulja u dubljoj serpi,  posolite malo luk da pusti malo svoje vode.  Nastavite dinstanje uz povremeno mesanje i dolivanje vode, zatim dodajte alevu papriku,  lovorov list,  persun  i promesajte.   Dodajte iseceno meso,  prodinstajte par minuta sve zajedno uz mesanje i nalijte vrucom vodom,  dodajte i crno vino. Kuvajte na srednjoj vatri nekih sat vremena uz povremeno mesanje i dolivanje vode.   Posle tih sat, sat ipo vremena,  posolite gulas po ukusu i  dodajte par kasika paradajza,  dodajte prstohvat bosiljka.  Promesajte i neka se kuva jos petnestak minuta.  Iskljucite ringlu i ostavite gulas poklopljen jos desetak minuta. 

PILECI RAZNJICI U SLANINI

Слика
Piletina u kombinaciji sa slaninom je pun pogodak.  Potrebni sastojci: 1 vece pilece belo meso; Po potrebi slanina; Po ukusu suvi biljni zacin.  Priprema: Isecite slaninu na tanke kriske.  Iste  duzine isecite i belo meso na tanke trakice. Na svaku krisku slanine stavite parce belog mesa, pospite sa malo zacina, urolajte i nanjizite na stapic za raznjic.  Postupak ponovite dok ne utrosite svo meso. Pecite na rostilju ili na teflonskom tiganju sa vrlo malo ulja, jer ce i  slanina pustiti masnocu.