Potrebni sastojci: 1/2kg govedine ili junetine od plecke; 1/2kg crnog luka; 2-3 kasike aleve paprike; 3 lista lovora; 1 kasicica suvog persuna; Prstohvat bosiljka; 4-5 kasika paradajz sosa; 1dl crnog vina; Biber po ukusu; So po ukusu i suvi biljni začin. Priprema: Crni luk iseckajte, pa proprzite na malo ulja u dubljoj serpi, posolite malo luk da pusti malo svoje vode. Nastavite dinstanje uz povremeno mesanje i dolivanje vode, zatim dodajte alevu papriku, lovorov list, persun i promesajte. Dodajte iseceno meso, prodinstajte par minuta sve zajedno uz mesanje i nalijte vrucom vodom, dodajte i crno vino. Kuvajte na srednjoj vatri nekih sat vremena uz povremeno mesanje i dolivanje vode. Posle tih sat, sat ipo vremena, posolite gulas po ukusu i dodajte par kasika paradajza, dodajte prstohvat bosiljka. Promesajte i neka se kuva jos petnestak minuta. Iskljucite ringlu i ostavite gulas poklopljen jos desetak minuta.