GOVEDJI GULAS
Potrebni sastojci:
1/2kg govedine ili junetine od plecke;
1/2kg crnog luka;
2-3 kasike aleve paprike;
3 lista lovora;
1 kasicica suvog persuna;
Prstohvat bosiljka;
4-5 kasika paradajz sosa;
1dl crnog vina;
Biber po ukusu;
So po ukusu i suvi biljni začin.
Priprema:
Crni luk iseckajte, pa proprzite na malo ulja u dubljoj serpi, posolite malo luk da pusti malo svoje vode. Nastavite dinstanje uz povremeno mesanje i dolivanje vode, zatim dodajte alevu papriku, lovorov list, persun i promesajte. Dodajte iseceno meso, prodinstajte par minuta sve zajedno uz mesanje i nalijte vrucom vodom, dodajte i crno vino. Kuvajte na srednjoj vatri nekih sat vremena uz povremeno mesanje i dolivanje vode. Posle tih sat, sat ipo vremena, posolite gulas po ukusu i dodajte par kasika paradajza, dodajte prstohvat bosiljka. Promesajte i neka se kuva jos petnestak minuta. Iskljucite ringlu i ostavite gulas poklopljen jos desetak minuta.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!