GOVEDJI GULAS

Potrebni sastojci:

1/2kg govedine ili junetine od plecke;
1/2kg crnog luka;
2-3 kasike aleve paprike;
3 lista lovora;
1 kasicica suvog persuna;
Prstohvat bosiljka;
4-5 kasika paradajz sosa;
1dl crnog vina;
Biber po ukusu;
So po ukusu i  suvi biljni začin.

Priprema:

Crni luk iseckajte,  pa proprzite na malo ulja u dubljoj serpi,  posolite malo luk da pusti malo svoje vode.  Nastavite dinstanje uz povremeno mesanje i dolivanje vode, zatim dodajte alevu papriku,  lovorov list,  persun  i promesajte.   Dodajte iseceno meso,  prodinstajte par minuta sve zajedno uz mesanje i nalijte vrucom vodom,  dodajte i crno vino. Kuvajte na srednjoj vatri nekih sat vremena uz povremeno mesanje i dolivanje vode.   Posle tih sat, sat ipo vremena,  posolite gulas po ukusu i  dodajte par kasika paradajza,  dodajte prstohvat bosiljka.  Promesajte i neka se kuva jos petnestak minuta.  Iskljucite ringlu i ostavite gulas poklopljen jos desetak minuta. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI