PODVARAK

Potrebni sastojci:

2kg kiselog kupusa;
500g suvog mesa;
2 glavice crnog luka;
1 soljica pirinca;
Suvi biljni zacin;
Biber;
Ulje.

Priprema:

Kupus operite, ocedite i isecite na rezance,  pa polovinu kupusa stavite u pekac na cije ste dno sipali malo ulja.  Preko kupusa poredjajte suvo meso iseceno na kocke,  sitno seckani crni luk,  biber, pirinac i suvi biljni zacin. Odozgo poredjajte ostatak kupusa,  pobiberite, pospite malo zacina (ukoliko kupus nije slan) i prelijte sa dve solje vode i malo ulja. Pekac poklopite i  stavite u rernu. Podvarak pecite oko sat vremena na umerenoj temperaturi.  Kada je podvarak  skoro gotov otklopite ga i  jos  malo ga zapecite.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI