PODVARAK
Potrebni sastojci:
2kg kiselog kupusa;
500g suvog mesa;
2 glavice crnog luka;
1 soljica pirinca;
Suvi biljni zacin;
Biber;
Ulje.
Priprema:
Kupus operite, ocedite i isecite na rezance, pa polovinu kupusa stavite u pekac na cije ste dno sipali malo ulja. Preko kupusa poredjajte suvo meso iseceno na kocke, sitno seckani crni luk, biber, pirinac i suvi biljni zacin. Odozgo poredjajte ostatak kupusa, pobiberite, pospite malo zacina (ukoliko kupus nije slan) i prelijte sa dve solje vode i malo ulja. Pekac poklopite i stavite u rernu. Podvarak pecite oko sat vremena na umerenoj temperaturi. Kada je podvarak skoro gotov otklopite ga i jos malo ga zapecite.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.