SOCNA SVINJSKA DZIGERICA

Potrebni sastojci:

1/2kg svinjske dzigerice;
4 glavice crnog luka;
1 solja ulja;
2 case vode;
Po potrebi soli i  bibera;
Prstohvat mlevenog suvog bosiljka;
1-2 sargarepe (moze i ne mora); 
1 kasicica aleve paprike.

Priprema:

Luk i  sargarepu ocistite i iseckajte sitno. Stavite u serpu, posolite i pobiberite po ukusu, zatim dodajte svinjske dzigericu.  Promesajte sve sastojke.  Prelijte uljem,  dodajte bosiljak i ostavite da se dinsta na umerenoj temperaturi uz povremeno mesanje. Kada luk i  sagrarepa omeksaju dodajte dve case vode i  ostavite da se krcka dok dzigerica ne bude gotova, tako da ne ispari sva voda,  vec da ima malo sosa kako bi dzigerica bila meka i socna. Na kraju dodajte alevu papriku i  mesajuci krckajte jos oko dva minuta. 
Napomena:
Pre nego pocnete sa pripremom  dzigerice, stavite je u mleko (150ml) najbolje preko  noci  u frizideru. Dzigerica ce tako omeksati. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI