SOCNA SVINJSKA DZIGERICA
Potrebni sastojci:
1/2kg svinjske dzigerice;
4 glavice crnog luka;
1 solja ulja;
2 case vode;
Po potrebi soli i bibera;
Prstohvat mlevenog suvog bosiljka;
1-2 sargarepe (moze i ne mora);
1 kasicica aleve paprike.
Priprema:
Luk i sargarepu ocistite i iseckajte sitno. Stavite u serpu, posolite i pobiberite po ukusu, zatim dodajte svinjske dzigericu. Promesajte sve sastojke. Prelijte uljem, dodajte bosiljak i ostavite da se dinsta na umerenoj temperaturi uz povremeno mesanje. Kada luk i sagrarepa omeksaju dodajte dve case vode i ostavite da se krcka dok dzigerica ne bude gotova, tako da ne ispari sva voda, vec da ima malo sosa kako bi dzigerica bila meka i socna. Na kraju dodajte alevu papriku i mesajuci krckajte jos oko dva minuta.
Napomena:
Pre nego pocnete sa pripremom dzigerice, stavite je u mleko (150ml) najbolje preko noci u frizideru. Dzigerica ce tako omeksati.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.