SARMA SA SAMPINJONIMA
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVJkAOxgkzXR3zAiOX6_WK7xNsifnt1l0lwLJh3wi8duHH2yz0AzkPivNvQVnWjlnJ_EFizA15GLljhzEV8h2wAp44YSyFMPALq4326bY3SyURDyvheabirokgYstwve_Po0vXHq1uNFE/s1600/1670791879536644-0.png)
Kada kazemo sarma mislimo na onu nasu klasicnu sarmu sa mesom, ova sarma je ista samo posna umesto mesa stavila sam sampinjone. Potrebni sastojci: 1 glavica kiselog kupusa; 1/2kg sampinjona; 200g pirinca; 4-5 glavica crnog luka; Ulje; 1 kasika aleve paprike; Biber; Zacin i so po ukusu. Priprema: Odvojite listove kupusa, operite u vodi, zatim skinite zadebljane delove. Pirinac obarite. Crni luk iseckajte sitno i proprzite ga na ulju da dobije staklastu boju. Sampinjone operite i iseckajte, pa stavite da se prze zajedno sa lukom, przite dok ne ispari voda, potom dodajte 1 kasiku aleve paprike, posolite. Sklonite sa ringle i dodajte bareni pirinac, pobiberite i promesajte. Stavljajte po jednu kasiku fila na list. Uvijajte sarme i redjajte u serpu. Na dno serpe sipajte malo ulja, stavite par listova i redjajte sarme. Prelijte sarme sa jednom casom vode. Prekrijte ih ostatkom listova. Stavite da se sarma kuva na umerenoj temperaturi, a mozete je