SARMA SA SAMPINJONIMA

Kada kazemo sarma mislimo na onu nasu klasicnu sarmu sa mesom, ova sarma je ista samo posna umesto mesa stavila sam sampinjone. 

Potrebni sastojci:

1 glavica kiselog kupusa;
1/2kg sampinjona;
200g pirinca;
4-5 glavica crnog luka;
Ulje;
1 kasika aleve paprike;
Biber;
Zacin i so po ukusu.

Priprema:

Odvojite listove kupusa, operite u  vodi,  zatim skinite zadebljane delove. Pirinac obarite.  Crni luk iseckajte sitno i proprzite ga na ulju da dobije staklastu boju. Sampinjone operite i iseckajte,  pa stavite da se prze zajedno sa lukom, przite dok ne ispari voda, potom dodajte 1 kasiku aleve paprike, posolite. Sklonite sa ringle i dodajte bareni pirinac,  pobiberite i promesajte.  

Stavljajte po jednu kasiku fila na list. Uvijajte sarme i redjajte u serpu. Na dno serpe sipajte malo ulja, stavite par listova i redjajte sarme. Prelijte sarme sa jednom casom vode. Prekrijte ih ostatkom listova. 
Stavite da se sarma kuva na umerenoj temperaturi, a mozete je staviti i u rernu da se pece 2-3 sata na 180 stepeni. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI