BOZICNA CESNICA

Ova cesnica se razlikuje od one klasicne koja se mesi i  koja nije slatka. Ova se pravi od kora za pitu u slatkoj verziji, u nju se takodje stavlja novcic.  Inace uglavnom se pravi u Vojvodini.

Potrebni sastojci:

1/2kg kora za pitu;
1/2kg mlevenih oraha;
150g suvog grozdja;
300g secera;
2dl vode;
1dl ulja;
4dl kisele vode;
300g meda.

Priprema:

Pleh podmazite, stavite dve kore, poprskajte uljem i vodom. Na trecu koru stavite fil od oraha, suvog grozdja (suvo grozdje potopite u vodi da nabubri, pa ga osusite na cistoj kuhinjskoj krpi),secera i malo meda. Tako raditi dok ne potrosite sve kore. Negde kada ste potrosili polovinu materijala stavite na nadev novcic koji ste prethodno dobro oprali. Za kraj ostavite dve kore, premazate ih dobro uljem i isecite cesnicu na parcice zeljene velicine. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.  Pred kraj pecenja cesnicu zalijte sa 2dl vode i 2 kasike meda. Iskljucite rernu i vratite cesnicu da upije premaz.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI